Ugrás a fő tartalomra

Munkakeresés #3

 
avagy hogyan legyél életművész


Szóval az irodánál közölték még múlt csütörtökön, hogy másnap nem kell menni. Mondtuk oké, legalább lesz egy plusz napunk a költözésre. Aztán pénteken közölték, hogy hétfőn sem kell menni, majd szólnak, mi lesz. Mondtuk oké, legalább kényelmesen átköltözünk. Nagyon. Kényelmesen.
Szombaton elbattyogtunk kozmetikushoz, aki ajánlott nekünk egy munkaközvetítőt irodát Cheltenhamben, megbeszéltük, hogy megnézzük, ha a miénk továbbra sem tud mondani semmi biztatót.
Hétfőn bementünk bejelenteni az új lakcímet, megkérdeztük, mi a helyzet, és azt mondták, egyelőre nem kell menni Hardwicke-be mert tele vannak a raktárak, nem tudnak mit csinálni. Ennyit arról, hogy nyolc hétre van munka, meg ennyit arról, hogy karácsonyig van munka. Meh. Csekkoltuk gyorsan, meddig van nyitva a másik iroda, felugrottunk egy buszra (először utaztam double-deckerrel és tök menő), átbuszoztunk Cheltenhambe, megkerestük az irodát, és hát közölték, hogy van munka, menjünk már vissza csütörtökön megcsinálni a regisztrációt. Elkérték a telefonszámot, nevet, e-mailcímet, és szélnek is eresztettek minket.
Tegnap meg felhívtak, nem-e mennénk be hamarabb a regisztrációt megcsinálni. Oké, mondtuk, ott vagyunk másfél óra múlva. Na most, ők nem kértek külön tesztet angolból, csak megnézettek velünk egy videót arról, hogyan kell felemelni egy dobozt helyesen. Mármint tényleg. Erről szólt a videó. Aztán ikszelgetni kellett a helyes válaszokat. Én csendben sírva nevettem, de a csávó, akivel még nézették a cuccot, szintén.
Megírtuk a szerződést, és holnap mehetünk megnézni a helyet, és ha minden oké, akkor hétfőn kezdhetünk rendesen is. Itt is mindenkinek azt mondták, hogy karácsonyig tuti van meló, majd kiderül.

Kép meg Cheltenhamben a Neptun fountain, és van egy képem a plázában lévő óráról is. Meg Vasemberről. És a tipikus piros telefonfülkéről, aminek a másik oldala ATM.

Megjegyzések