Ugrás a fő tartalomra

Így legyen szobád nyolc nap alatt


Én kezdem azt érezni, hogy kimaxoljuk a szerencsénket lassan. A kép csak random ház aminél gyakran elmegyek.


Csak úgy suhannak a napok felettünk, már itt vagyok több mint három hete. A munkával sincs gond, tegnapra kaptunk egy pihinapot mert sok a pakolós dolog, és csak a fiúkat hívták be. Nagyon multikulti a helyzetünk, akadnak a csapatban lengyelek, bolgár, ausztrál meg angol is. Kezdem megszokni, hogy jó hosszú a munkaidő, de semmi megerőltető nincs benne, és tényleg jó a banda. Az egyik lengyel kollégával oda-vissza szoktuk kiégetni egymást a saját hülyeségünkkel, és mind a ketten nagyon jót röhögünk magunkon.

A lényeg a lényeg, még az első pár napban regisztráltam egy szobakereső/kiadó honlapra, ahonnan napi rendszerességgel jönnek a gloucesteri irányítószámmal feladott új hirdetések, szóval nem kell külön bogarászni őket az oldalon. Múlt szombaton éppen indultunk valahová, amikor megkaptam a szokásos mailt, ránéztem, ha jól emlékszem, egyetlen közelünkben lévő irányítószámos hirdetés volt, meglestem. Öt szobás, frissen felújított házikó, jó árakkal, két fürdőszobával, ropogósan-frissen kiadó. Rámentem a térképre, és leesett az állunk: a térkép szerint alig pár házzal arrébb van a ház.
Gyorsan írtunk is a landladynek, hogy érdeklődnénk két szoba iránt, és nagyjából tíz perc múlva vissza is írt nekünk, hogy akár másnap meg is leshetjük. Néztünk is nagyot, mert Gigi rokona is írogatott egy-két helyre, és válaszra sem méltattak. Szóval vasárnap meglestük a házat, és woah. Mármint ami most van, eléggé le van pukkanva, meg ilyenek, inkább nem is részletezem különösebben mert nem oké a hely, de az új hely meg... hát tényleg egy woah. Annyira friss a felújítás, hogy még érződik a festékszag, és minden szoba be van rendezve, a konyha nagyon menő és tágas, minden megvett minket kilóra másodpercek alatt.
Meg is egyeztünk, hogy ha sikerül minket lecsekkolnia a landladynek (itt ez szokás, megkérdezi, hol dolgozol, és odatelefonál, hogy tényleg bejársz-e meg ilyenek; és akkor mi még egy sima és nem túl mélyrehatoló ellenőrzésen estünk át, mert van, aki kéri, hogy a bankszámlán történő mozgásokat is mutassák meg, mielőtt kiadnak egy szobát/házat), akkor vasárnap tízkor írhatjuk a szerződést és pakolhatunk is. Közben megkérdezte, hogy le tudjuk-e neki adni most a kauciót, mi meg rávágtuk, hogy naná, fél óra múlva lepasszoltuk neki, és boldogsággal mentünk haza, hogy ilyen szerencsénk sem lehet.

Persze azért az a
nem biztos megmaradt egész héten, most kaptam nem rég az sms-t, hogy megkaptuk a szobát, és mehetünk reggel, nagyjából most sikerült megnyugodni. Találkoztunk amúgy a múltkor az egyik leendő lakótárssal is, meg az egyes szobát nem láttuk, szóval négyen már tuti vagyunk a lakásban. Holnap-hétfőn jövök képekkel is~

Megjegyzések