Ugrás a fő tartalomra

Glouchester Cathedral & Brunswick Square

 
Hol sétált a troll a Roxfortban? Gloucesterben. #képblog


Tegnap akartuk megnézni a Katedrálist, de elmolyoltuk az időt, meg elkezdett fájni a térdem, szóval csak ma mentünk el. Előtte beugrottunk az egyik lengyelboltba, ahol árulnak otthoni márkás lisztet, és Gigi meglátta az omlett névre keresztelt édes süteményt. Meg kellett kóstolni. Na most, a tésztája piskótára hasonlít, és én azt hittem, könnyű kis valamiről van szó, de nem, elég súlyosnak éreztem. A krémnek már majdnem pudingos állaga van, alul pedig van két szem meggy egy kis lekvár jellegű valamivel. És persze agyon porcukroztunk vele mindent. De, hogy miért pont omlett... 

 
 
Szóval a katedrális. Az épületbe ingyen be lehet menni, fotózni csak fotójeggyel lehet viszont, a belső térről így csak pár lesi képem van. Azért így is eléggé magával ragadó minden, mi legalábbis érdekes témákról filozofáltunk, míg körbejártunk mindent. És amúgy tényleg forgattak néhány jelentet itt a Harry Potter filmekhez.










Hazafelé nagyon kellemes idő kerekedett, mielőtt hazamentünk volna kiültünk a Brunswick Square-re, ami egy elkerített park, és minden növény mellett van egy kis táblácska a nevével. Érdekesség, hogy elvileg az egész városban csak itt van akácfa, ha jól láttuk, három darab.
És az is érdekes, hogy az egyik padon ült két férfi cigarettával, beszélgettek, és amikor elsétáltunk mellettük, egyikük ránk köszönt, hogy
„Kellemes délutánt, hölgyek”. Zavaromban és meglepetésemben alig tudtam visszamotyogni valami hasonlót. Meg kell még szoknom, hogy az utcán teljesen véletlenszerű emberek köszönnek és kérdik meg, hogy vagyunk. 






Megjegyzések