Ugrás a fő tartalomra

Moziban voltam

A családdal Virslipartit néztünk. Szubjektív vélemény következik.
 Amúgy nem szoktam filmeket kritizálni, maximum azt megfogalmazni, miért ajánlanám másnak. Szóval most csak össze akarom szedni a gondolataimat ezzel kapcsolatban.

 Alapvetően nagyon szeretem az animációs filmeket, kb. bárhol-bármikor be lehet ültetni egyre. Úgy volt, hogy Törpi akarta megnézni, de nem mentek el vele a volt osztálytársai, mondom akkor menjünk el együtt, engem úgyis érdekel ez az "animációs film felnőtteknek" dolog, aztán másik húgom is bejelentkezett, apa meg valamiért kapott a dolgon, hogy akkor családi mozizást. (Jó tanács: ne vidd a szüleidet ilyen filmekre.)
 Szóval a koncepciót imádtam volna, ha nem kellene máris kijavítanom magam: "animációs film azoknak, akiknek még mindig vicces az, ha valaki hangosan kimondja a punci szót". Rendben, bárki mondhatná, hogy mit vártam egy filmtől, aminek a címe is pornót ígér, hát naná, hogy az egész lágyan szoftpornó egy szupermarketben, de volt valami horror is ígérve, meg beszélő kaják. Jójó, a horror része még oké is volt, tényleg, csak így a többi.
 Valahogy mindig problémás, ha valami nem tudja vagy nem akarja eldönteni, hogy pontosan mi is akar lenni, és ez volt most is: animációs horror felnőtteknek, morbid humor, annyi szexes poén amit el lehet képzelni, szerelmi szál, és a te kezedben a sorsod című szöveg hülyére csépelve és szájbarágósan lenyomva a torkon. (Meg nemi erőszak? Még mindig itt tartunk 2016-ban? Ja meg ott, hogy kétféle nő létezik: a szűzies ne is nézz rám, és a riherongy kurva.)
 Hogy a szerepeltetett nem-hetero beállítottságú karaktereken ne is akadjak fenn - bárhol máshol örültem volna nekik. Itt csak egy kis vicces popsi-simi erejéig kellettek.
 Én meg még utólag sem tudom elképzelni, mi járt az alkotók fejében, és miért. Pedig tényleg, már majdnem örültem, hogy az ötlet morbidsága ellenére tudtak csinálni valami olyat, amitől komolyabban veszik az animációt és nem az obszcén beszéd meg a végtelen mennyiségű nemiszerv emlegetés miatt kap 18+ besorolást egy film.
 Leglább az új filmek trailerei alatt jó zenék mentek.

Megjegyzések

  1. Na, MOST kezdek nagyon örülni annak, hogy mégse csapódok öcsém bandájához, hogy megnézzem.
    Én egy morbid társadalomkritikára számitottam volna horror köntösbe, de ez... ez csak szánalmas.
    Örülök, hogy megirtad ezt a szöszt, megmentetted a pénztárcámat és az időmet. A tiédet persze sajnálom ettöl függetlenül, és remélem hamar akad valami, ami kárpótol.
    Puh...kiakadnék, de nem érzem, hogy megérné. Csak sajnálom, akik szerint vicces a másfél orás péniszviccek hallgatása.
    Köszi, hogy megmentettél!
    Inkább maradok a Kubonál

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tartja bennem a lelket, hogy a Dreamworks új animációján nem fogok csalódni :D A társadalomkritika annyi volt, hogy ne rendeld alá magad felsőbb hatalmaknak - itt isteneknek -, és ennyi. Szóval ja, valahogy nekem nem volt oké, pedig lehetett volna belőle nem-pornót csinálni, és akkor lehet, hogy lett volna valami értelme is. Hát.
      És szívesen :3
      A Kubóra azt mondják, jó, engem is érdekel~

      Törlés

Megjegyzés küldése